BLOOMING BODY

Testtudat- és Butoh tánc

Blooming-Body

A Blooming Body – Testtudat- és Butoh tánc kurzus egy 10 alkalmon át tartó, megújító folyamat, mely havi 1 találkozás keretében történik. A zárt csoportos folyamat minimum létszáma 6 fő, maximum 16 fő.

A csatlakozás feltétele elköteleződés a következő 3 alkalomra (nov. 20, dec.4, jan.15.) Még 4 hely maradt!

A kurzus az évkör energetikájára és annak változásaira épül, melyhez testtudati munkán és táncon keresztül kapcsolódunk.
A workshop kontextusában Butoh tánc a mély testi (szomatikus) figyelemből születő szabad kifejezés – a mozdulatokon keresztül. A testtudati munka itt egy előkészítése annak, hogy lényünk mélyebb rétegeit érintsük és engedjük, hogy -ebben a kapcsolatban saját magunkkal- szülessenek a mozdulatok.
A kurzushoz szeptemberben ill. februárban lehet kapcsolódni, ezek az alkalmak nyiottak, a többi akalomon zárt csoportban dolgozunk azokkal, akik elkötelezőnek a további 4 ill. 9 alkalomra.

A nyitott akalmak arra adnak lehetőséget, hogy megtapasztald az itt folyó munkát, a testtudati gyakorlatok és a butoh tánc feltöltő, felszabadító hatásait. A nyitott alkalmak után eldöntheted, hogy szeretnél-e együtt mélyülni a csoporttal és elköteleződni a további 4 alkalomra vagy az egész évre.

Minden alkalmat egy testtudati téma köré építek fel, amely kapcsolódik az adott hónaphoz és az évkörön belül az aktuális természeti jelenségekhez. Ez a téma-együttes lesz kiinduló pontunk testünk felfedezésében, majd abból a szabad táncban.

Az első illetve másidik szemeszter végét egy-egy 3 napos intenzív elvonulással koronázzuk meg, melynek során megélheted az egyes alkalomak összeérését magadban és csoportfolyamatban egyaránt.

Íme a témák, amelyek mentén a találkozásaink történnek majd:

I. SZEMESZTER:
2021 Október 23 (Szombat) 10-14: Lecsupaszodás – A vázrendszer és a test 3 központja
2021 November 20 (Szombat) 10-14: Elengedés- Kéz és a szív kapcsolata
2021 December 4 (Szombat) 10-14: Újjászületés – Rekeszizom és Légzésünk
2022 Január 15 (Szombat) 10-14: Csend – Kranioszakrális folyadék

II. SZEMESZTER:
2022 Február 19 (Szombat) 10-14: Magvetés – Keresztcsont és koponyaalap (NYITOTT ALKALOM!)
Március 19 (Szombat) 10-14: Csírázás – Gerincoszlop
Április 16 (Szombat) 10-14: Virágzás – Szegycsont és Bordakosár
Május 14 (Szombat) 10-14: Kinyílás – Medenceöv és Vállöv
Június 18 (Szombat) 10-14: Kiteljesedés – A központ és a perifériák

“Kiáradás” – elvonulás