"GODDESS WITHIN" évzáró elvonulás és ünnep

Teret nyit a találkozásnak

A “Goddess Within” – Évzáró Elvonulás és Ünnep teret nyit annak, hogy a “Goddess Within – Női kör” illetve “Goddess Within – egyéni alkalmak” résztvevőivel megünnepeljük ezt a rendkívüli, mély és transzformatív folyamatot, egy 2 napos ünnepi hétvége keretében.

Ha érdekel az elvonulás, de nem vettél részt a fent említett folyamatokban, jelentkezhetsz egyéni folyamatba az elvonulás előtt.

Az elvonulásra való jelentkezés feltétele min. 3 egyéni alkalom való részvétel. 

“Az elvonulás különlegessége, hogy csatlakoznak hozzánk Anne Mégier barátnőm és kolléganőm bécsi “Goddess Within” Női Körének tagjai is, a 2 csoport résztvevői megismerkedhetnek és megoszthatják megéléseiket, tapasztalataikat.

Ennek megfelelően tudatosan a Dunapartra szerveztük elvonulásunk helyszínét, hiszen a folyó összeköt bennünket földrajzilag, energetikailag és szimbolikusan egyaránt.

Helyszín: Vác – Ady Endre sétány

Szálláshely: Lujza és Koriander panzió (Ady Endre sétány 5)

Foglalkozások helyszíne: Testtudat stúdió (Ady Endre sétány 8) 

IDŐPONT: 2021. December 11-12 (Szombat – Vasárnap)

Szabad helyek száma: 2

Lujza és Koriander Panzió

Testtudat stúdió

RÉSZLETEK

Vácot a mesés Lujza és Koriander panzió fogad bennünkk csodálatos kényelmével, gasztro-csodáival, közvetlen dunaparti lokációval és szaunázási lehetőséggel. Az egy éves folyamatot záró foglalkozások és az ünnepség helyszíne pedig a panzió szomszédságában található kedves és melegséges Testtudat stúdió.

Az évközbeni  munkánk során és az elvonuláson is alkalmazott fő módszerünk az Autentikus Mozgás:

  • Az AUTENTIKUS MOZGÁS csodálatos módszere lehetővé teszi, hogy egy biztonságos, tiszta keretben és megtartott térben találkozzunk az egyes Istennőkkel, a hozzájuk kapcsolódó minőségekkel, megélésekkel valamint belső megértésekkel, üzenetekkel. Az autentikus mozgás az ítéletmentes megfigyelés és megosztás gyakorlása is egyben. 
  • A Testtudati vagy más néven Szomatikus munka másik alappillére folyamatunknak és elvomulásunknak egyaránt . Minden Istennő minőségéhez kapcsolunk ugyanis egy adott testrészt (mely minőségében idézi az adott Istennő energetikáját. Pl: Ostara – termékenység-medence területe) és így testi érzeteken, testi megéléseken keresztül is kapcsolódunk az egyes Istennőkhöz és az általuk képviselt minőséghez.

Az elvonuláshoz való kapcsolódás előfeltétele egy min. 3 alkalmas  “Goddess within” egyéni folyamaton való részvétel. (Részleteket lásd a Holistic Women – Goddess within menüpont alatt)

Az elvonulás nyelve: magyar, angol. Az angol nyelvtudás a részvételnek nem előfeltétele.

HELYSZÍN

VÁC – Dunapart

Lujza és Koriander Panzió & Testtudat Stúdió


cím: 2600 Vác, Ady Endre sétány 5 & 8

 

IDŐPONT

2021. December 11-12 (Szombat – Vasárnap)
Érkezés: November 11, szombat reggel 9-10

(A szállásra már december 10-én, pénteken késő délutántól meg lehet érkezni +11.000 Ft-os díj ellenében. Szaunahasználat ingyenes).


Indulás: December 12, vasárnap 16.00 – 17.00 óra között.

RÉSZVÉTELI DÍJ

48.000 Ft, mely tartalmazza a szállást 2 napra és 1 éjszakára, valamint a programtartás díját.

Fizetés teljes összegben 48.000 Ft.
Akinek nehézséget okoz egy összegben befizetni az összeget, lehetősége van 2 részletben befizetni az elvonulást, az alábbi ütemezés szerint:
Fizetés 2 részletben
november 26-ig – 24.000 Ft 
Az elvomnulásig – 24.000 Ft

ÉTKEZÉS

A Lujza és Koriander egy igazi gasztro csoda, nagyon nagy szeretettel ajánljuk, hogy a panzió napi ajánlatiaból válasszatok kedvetekre.

Ugyanakkar, akinek konfortosabb,  lehetőség van saját ételeket  is hozni, melyeket a Testtudat stúdió konyhájában tudtok tárolni és melegíteni egyaránt. 

TÁMOGATÓI HOZZÁJÁRULÁS

Szeretnénk megnyitni annak a lehetőségét, hogy aki megteheti, hogy egy általa választott összeget felajánljon támogatói hozzájárulásként, azt továbbítjuk olyan résztvevők számára, akiknek nehézséget okoz az elvonulás díjának kifizetése. Ilyen módon elérhetővé tehetjük a jelenleg anyagilag nehezebb helyzetben lévők számára a részvételt.

A Goddess Within Évzáró Elvonulás és Ünnepre jelentkezni a JELENTKEZEM gombon keresztül megjelenő “Jelentkezési lap” kitöltésével tudsz.

A programokat tartja:

Hrotkó Heléna – holisztikus tánctanár és testtudat tréner

Kultúrális Antropológiai tanulmányai után a mozgás és a tánc világában merült el, kortástáncművészként és holisztikus tánctanárként diplomázott. Majd testtudati módszerekben képződött tovább, mint a BodyMind Centering®, kranioszakrális terápia, fókuszolás, Autentikus Mozgás. Ezeket ötvözve tart mozgáskurzusokat, elvonulásokat, egyéni konzultációkat és testkezeléseket. A vele való munka középpontjában az áll, hogy a testünkkel való kapcsolatunk méltó helyére kerüljön: bensőséges, bizalommal teli legyen, megéljük bölcsességét, szabadságát a mozgásban és a hétköznapokban egyaránt. A testtudati munka organikusan vezette el a nőiség területére. 4 éve tart női kört, a nőiség különböző aspektusaival foglalkozó csoportokat és kísér ebben a témában egyéni folyamatokat. A női archetípusok tematikája kiemelt szerepet tölt be a nőkkel való munkájában.

Az Istennőkről:

Átolvasva az Istennőkről szóló leírásokat megfigyelhetetd, hogy milyen hatással vannak rád, mit szólítanak meg benned, milyen érzéseket keltenek? Ezek az apró benyomások is sokat üzenhetnek arról, melyik Istennőnek számodra támogató minősége életedben.

DURGA
A Goddess sorozat 1. Istennője DURGA, kinek elsődleges minősége a HATÁRTARTÁS. A hinduizmusban Durga az Istennő azon arca, aki képes volt az Istenek és az “anti-istenek” között folyó harcban legyőzni Mahisászura-t, azt a démont, aki terrorban tartotta, mind a földet, mind az eget, se ember, se isten nem tudta megállítani – rajta kívül. Tigris hátát megülő gyönyörű nőt hagyományosan 10 karral ábrázolják, összesen 18 fegyverrel felvértezve. Durga  azt a nyers erőt képviseli, melyet már képesek vagyunk uralni és konstruktívan irányítani életünkben, ezzel megszüntetve a szenvedést. Durga jelentése: “Aki megszünteti a szenvedést”   Amikor megérezzük a Durga által képviselt minőséget magunkban, képessé válunk a határhúzásra. Ilyenkor feltehetjük magunknak a kérdést: “mi az, amit beengedek, amint kívül kellene hagynom?” Vagy: “Mikor nem védem meg magamat vagy nem tisztelem a saját időmet, az életemet?” Durga minőségében képesek vagyunk megállni, időt adni magunknak, türelemmel és odafigyeléssel fordulni önmagunkhoz. Ha túl sok irányba próbálunk megfelelni és közben elfelejtjük magunkat visszatölteni, ideje Durgát előhívnunk, hogy tiszta határokat teremtsünk életükben. Ha nincsenek határaink azt üzenjük a külvilágnak, hogy “átjárhatóak” vagyunk és könnyen érhet minket tiszteletlenség, atrocitás. Minden emberi lénynek vannak határai, sebezhető részei, olyanok, melyekre különös tekintettel kell lennie. Durga üzenete: a határok létfontosságuak, mert azok határozzák meg, hogy kik vagyunk és hol a helyünk a világban.

FREYA

A Goddess kollekció 2. Istennője FREYA, kinek kulcs minősége a SZABADSÁG. A skandináv kultúrából ismert FREYA egy gyönyörű Istennő, kinek kultusza elsősorban szájról szájra terjed a kereszténység előtti, pogánynak nevezett északi kulturkörben. Szépsége elsődleges jellemvonásával függ össze: testében rendkívül felszabadult, így szexualitásában nyitott és maximálisan képes élvezni az Életet. Freya szabadságához szorosan hozzákapcsolódik, hogy rendkívül közeli kapcsolatban áll a természettel. Jól ismeri és használja is a gyógynövényeket, gyógyításra és szépségápolásra valamint rítusokkor. Kultuszához kapcsolódó állatok elsősorban a macska (vagy hiúz) és a sólyom. Ezzel a két állattal ábrázolják, sólyomköpenyben, 2 macskája kíséretében. Freyaval kapcsolódva egyszere érzékelheted a zabolátlan, a természet vadságát megtesítő női energiákat, valamint a kifinomult, csodálatos kommunikációs és szociális képességekkel megáldott asszonyt. Lenyűgöző ez a kettősség, ami elsőre talán tűnhet ellentmondásnak, de ahogy egyre inkább beengeded Freya minőségét, megérezheted, hogy a sokszor elsőre ellentétesnek tűnő minőségek valójában nagyon is kiegészítik egymást, mi több egy teljesebb érzettel ajándékoznak meg. Freya arra tanít, hogy elengedd sémáid, keretek közé szorított gondolataid és nyiss ezáltal mindarra, ami azon túl vár rád. Ez a karkötő abban támogat, hogy Freya szabadságát megérezhesd önmagadban; a természet őserejével kapcsolódva, tested szépségét, kifinomultságát és lelked szabadságát éld.  

OSTARA

OSTARA  a germán kultúrából származó Tavasz és Termékenység Istennő. Az  Ő nevéből származik az angol Easter szó: a Húsvét.

Energiája pont olyan, mint, amit tavasszal érzékelünk, ha kimegyünk a természetbe: a robbanásra kész állapot, amely a hosszú csendből, majd föld alatti mocorgából egyszercsak a felszínre tör. Szinte pár nap leforgása alatt teljesen megváltozik a felszín: virágok, zöld levelek, illatok, madarak. Ezt az energiát hordozza Ostara. 

Neve a világítani, fényleni jelentéssel bír. Az új dolgok eljövetelét, az újjászületést és a növekedést ünneplik ennek az archetípusnak a tiszteletén keresztül. 

Az illusztráción megjelenik a tojás és a nyúl, mint az Istennő és egyben a termékenység elsődleges szimbólumai. Számos eredet fejtegetés létezik, hogy miért is a nyúl hozza/tojja a tojást Ostara idején. Egyes legendák szerint Ostara meg akart menteni egy kismadarat, s nyúllá változtatta, akinél nem sikerült teljesen az átalakulás. A nyuszi így tojásokat rakott. Mindenesetre két termékenységi szimbólum összefonódásáról van szó.

Ostara megújító, kirobbanó és lendületes, ugyanakkor friss virág illatot árasztó tavaszi-szellőt idéző minőségéhez kapcsolódva rálelsz magadban arra az erőre, amivel megindulhat egy intenzív transzformatív fejlődési folyamat életedben. Segít abban is, hogy olyan dolgokat végezz el és lépj meg, melyeket régóta halogattál, vagy régóta vágytál rá, de valami visszatartott. Ez a valami lehetnek a lefagyasztó kételyek, a kishitűség, a múlt súlya…  

Ostara és az általa képviselt tavaszi újjászületés energiája támogat, hogy továbblépj, újult erővel, energiával feltöltekezve mozdulj a felé, ami támogat, megnyit, kibontakoztat.

Mi az, amire lelked vágyik? Mi az a minőség, ami mindig is ott volt benned, mint egy szunnyadó mag és még nem kapott teret? Itt az idő! Már minden készen áll, hogy egyszerre megmutatkozzon és virágba boruljon. 

 

LADY OF BEAST

A Vadak Úrnője, – Lady of Beats – ősi eredetű, a neolitikus időkből származó Istennő. Kultusza megtalálható a sumér, a krétai és indiai kulturkörben egyaránt. Több később megjelenő istennői alak is ettől az ősi istennőtől eredeztethető, mint például a görög kultúrából ismert Arthemis vagy a japán Kwan Yin.

A Vadak Úrnőjét mindig állatok társoságában ábrázolják, méghozzá olyanokkal, akik egyébként nem viselkednének szelíden egymással. Ő minden állat királynője és ugyanakkor a béke, a teremtés és a természet Istennője is.

A vele való találkozásban megízlelhetjük a feltétel nélküli szeretet minőségét, amit annyira tisztán meg tudunk tapasztalni az állatokon keresztül. Ők ebben támogatnak minket. 

Mikor “Lady of Beasts” besétál életünkbe megérezzük, hogy eljött az ideje annak, hogy megtartó és tápláló kapcsolatokat ápoljunk életünkben, valamint, hogy régi, fel nem oldott konfliktusoknak teret adunk a gyógyulásra. Az ő energiájához kapcsolódva mélyebben megérkezhet annak a felismerése is, hogy kapcsolódásaink egy-egy tükör, ami megmutat belőlünk egy részt, akár olyat is, amit nehéz  és fájdalmas meglátni. Ilyenkor olyan mintha egy természet feletti erőre lenne szükség, ahhoz, hogy  megtörténjen valami átalakulás és egy újabb szinten tudjunk kapcsolódni – elsősorban magunkhoz. Az állatok szeretete, tisztasága és őszintesége tanít bennünket is a tiszta kommunikációra, hogy merjük vállalni, hogy mit érzünk, merjük azt kikommunikálni, és ezzel együtt mindezt megadni a másiknak, meghallgatni, teret adni.

A vadak úrnője ihlette karkötő a kapcsolati tisztításban támogat, valamint abban, hogy olyan közeget teremts, ahol úgy érzed magad, mint hal a vízben: tápláló, és kiegyensúlyozott emberi kapcsolódásokban.MORGANA

A Kelta eredetű Morgana Avalon (mai Glastonberry) főpapnőjeként is ismert. A Tenger (Morgana név jelentése “tenger szülötte”), valamint az élet-halál-újjászületés körforgásának Istennője. Később Artúr király legendájában bukkan föl, mint Morgana le Fay.

Morgana arra tanít és emlékeztet elsősorban, hogy tiszteld az Élet ritmusát és saját ritmusod. 

Mindennek megvan a maga ideje és ezt legbelül pontosan tudod, érzed. 

Morgana másik és szintén ehhez kapcsolódó üzenete, hogy bármiben is vagy, egyszerűen csak “érezd, amit érzel”. Hangozzék bármilyen triviálisan, ez néha az egyik legnehezebb dolog, a legnagyobb kihívás – főként ha épp valami nehéz-, ösztönösen szeretnénk rajta túllenni. A “túllevés” kulcsa, hogy engeded az érzést. Engeded, azt, ami van. Ha épp feszít, akkor azt, ha űr van belül, akkor azt… Morgana segít kapcsolódni érzéseidhez, azokhoz is, amiktől legszívesebben menekülnél. Menekülnél a gondolataidba, fantáziáidba, pót-cselekvéseidbe, elterelő zsákutcákba… Segít összekapcsolódni saját magaddal, saját transzformációddal, annak ritmusával és így megajándékoz azzal az érzéssel, hogy megéled életed. Érzetben is belekerülsz az idődbe, aminek ellentéte, mikor azt érzed, hogy elillannak a napok… az évek. Megérkezel saját életritmusodba. Abba, ami rezonál belül, ami támogató, mi több gyógyító.

 

GYHLDEPTIS

A Haida és Tlingit indián törzsek által tisztelt Gyhldeptis kultusza Alaszka és Kanada területeiről származik.

Gyhldeptis a sűrű mohával fedett erdők Istennője, aki káosz és stressz idején segít visszatalálni belső békénkhez, középpontunkhoz.

A mítosz szerint Gyhldeptis szívén viseli az emberek sorsát, akiket a vizeken hajózva a “Kaegyihl Depgeesk” nevű örvény lehúz a mélybe. Ezért hát meghívja a szelet, a tüzet és a jeget, hogy közös erővel alakítsák át az örvényt egy nyugodt, áramló folyóvá. Az Istennő közbenjárásával így az emberek békésen tudnak tovább hajózni és halászni a vizeken.

A történet a bennünk dúló belső harcok és gondolatspiráló kisimulását szimpolizálja.

A belső harcok jellemzően olyankor indulnak meg, mikor két énrészünk ellenmondásba kerül; így egy belső feszültség vagy káosz alakul ki. Gyhldeptis energiája abban segít, hogy a belső forgatagból megtaláld a kivezető utat, – belső csendedre rátalálva. Minden gondolati mintázatban meg jelennek apró momentumok, rések, amiket, ha képes vagy érzékelni magadban, ki tudsz lépni az adott mintából és így egy úgy valóságban találod magad. Paradox módon a kulcs a káosz megengedése, ha megérzed mélyebben azt a feszültséget vagy streszt, amit az adott élethelyzet előidéz benned. Akár beazonosítva, hogy melyek azok a részeid, melyek széthúznak. (pl: belső gyermek, szerető, anya, feleség…). A tudatosítás segít rátalálni a  kilépési pontokra egy új irány felé. Ezek a megélések bátorságot és bizalmat kívánnak meg tőled: “lehet másként mint ahogy eddig tapasztaltam”. Generációkon át öröklődő hitrendszerek oldódhatnak mikor egy-egy ilyen belső (és sokszor egyidejűleg külső) konfliktus kiéleződik és felszínre tör. 

A Gyhldeptis energiáját hordozó ékszerek segítek belső örvényed áramló folyóvá alakítani. Általa egyes szembenálló énrészeid közelebb kerülhetnek, kibékülhetnek és így  megtapasztalhatod részeid szintézisét, egységét, egy mélyebb csendet és integritást.

 

HEKATÉ

HEKATÉ a görög kultúra egy ősi Istennője, még Zeus előtti időkből. Az emberek útelágazásokban adták tiszteletüket az Istennőnek felajánlásokkal vagy az Istennő fő szimbólumának, egy kulcsnak elhelyezésével.

Az Istennő fő üzenete a következő: mikor életünkben fontos döntéshelyzetbe kerülünk, válaszút előtt állunk sokszor azt gondoljuk létezik jó vagy rossz döntés, ezért döntéseinket halogatjuk benne tartva magunkat a bizonytalanságban. Az ilyen jellegű helyzetek lényege nem az, hogy merre indulunk tovább, hanem, hogy megérkezzünk. Hekaté nyakában egy kulcsot visel a szíve fölött. Ebben a szimbólumban sűrűsödik tanítása: a szív a kulcs és az, hogy ezekben az élethelyzetekben  kapcsolódj szíved hangjához. Viszed tovább magaddal ezt a megtapasztalást, a mély kapcsolódást önmagaddal – bármerre is indulj. Talán sok félelemmel, nehéz érzéssel kell szembenézned a szíved felé vezető úton; Hekaté segít, hogy a félelmet itt és most erővé transzformáld, lándzsái segítésével átvágd magad régi mintáidon, fellobatsd szívedben az élet szeretetének tüzét és megújulva lépj utadra. Hekaté által inspirált ékszerek feltöltenek a megújulás energiájával, a szív nyitott és áramló érzésével. Támogatnak, hogy figyelmed a kifelé tekintésből, befelé forduljon és így megérkezz ÖnMagadba.

 

AMATERASU

A japán Napistennő AMATERESU a Shinto vallás egyik fő Istensége, aki a teremtés, a fény és a szépség témáit képviseli. 

Atribútuma a tükör, melyel visszatükrözi a világ szépségét és melyben Te magad is megláthatod saját valódi szépségedet. Az Istennő arra tanít, hogy ismerd meg, és leginkább ismerd el saját szépséged, szeresd mindenestül és engedd, hogy ragyogjon a világra. ☀️

Akkor igazán lényeges kapcsolódnunk Amaterasuval, ha nem tudjuk magunkat szépnek  látni, ítélkezünk magunk felett; nem, vagy csak részben fogadjuk el magunkat. Az Istennő támogató energiáját hívva életünkbe, támogatni fog abban, hogy újra szeretettel forduljunk magunk felé, meglássuk szépségünk és ezáltal visszanyerjük életteliségünket, teremtő erőnket. 

Ha esetleg félünk fényünket, saját ragyogásunkat a világ felé árasztani, attól tartva, hogy  visszaélnek vele, vagy rossz néven veszik, akkor is érdemes Amaterasu Istennőhöz kapcsolódnak, hiszen általa megérezhetjük, hogy hogyan ne folytsuk le magukat, ugyanakkor hogyan érezzük magunkat mégis biztonságban, védelem alatt bizonyos helyzetekben. 

Bármi is legyen a történeted és témád saját szépséged megélését illetően, az Istennő gyógyítja benned és támogat, hogy megéld  női ragyogásod.

Amaterasu azt üzeni, hogy minden nőben ott van a nőiség fénye és ez a fény nem más, mint a szépség.  Engedj el minden prekoncepciót a szépséggel kapcsolatban és engedd a szépséged, hogy megmutatkozzon. Így tudod valóban megtapasztalni teljességedt: ünnepelve női léted, ünnepelve szépséged.

Amaterasu ezt sugja füledbe: attól vagy szép, hogy megéled szépséged. 

Használd varázs tükrét, amit kezedbe ad, mely ítéletektől mentesen láttatja Veled a Te Szépséged. 

 

PACHAMAMA

A dél-amerikai kultúrából ismert Pachamama Istennő nem más, mint a FÖLDANYA, aki eláraszt és simogat minket zöld erdőivel, mezőivel, megfürdet vizeiben, felfrissít tengereiben, táplál folyóival, öltöztet és otthont ad szeretetével.

Mítoszának megfelelően az emberek akkor élnek boldogan, ha megőrzik kapcsolatunk Pachamama-val és tiszteletüket adják az Istennőnek. Míg ha elfelejtkeznek róla, figyelmen kívül hagyják és nem tisztelik őt, földrengéseket küld emlékeztetőül.

Manapság az Istennőhöz fordulás, a vele való összekapcsolódás, a neki tett felajánlások vagy bárminemű hálaadás talán aktuálisabb, mint valaha.

Valóban a Földbolygó mindannyiunk édesanyja, ha arra gondolsz, hogy nélküle nem lennél életben. Ő ad neked földet, táplálékot, minden életedhez szükséges alapelemet és otthont. A benne való gyönyörködés, ajándékainak befogadása gyógyító hatással van rád. Jelenlétével emlékeztet arra, hogy végtelenül szeret téged és bármikor ha hozzá fordulsz, megnyugvásban, gyógyulásban és töltődésben lesz részed. Rajta keresztül megélheted a teljességet és a valódi szentséget.

Ha kimész a természetbe, a zöldbe és becsukod szemeid, beleszippantasz a levegőbe és megérzed a levelek illatát, a természet hangjait, dallamát, azonnal megérezheted Pachamama jelenlétét, ahogy körbeölel végtelen szeretetével, táplálásával. A legtisztább anyai szeretet gyógyító ereje járhat át ilyenkor, az Élet maga.

Pachamama tiszteletére készült karkötő olyan akár egy Föld esszencia. Viselése körülölel az Istennő szeretetével és gyógyító erejével. 


INANNA

A mezopotámiai és sumér kultúrkörből származó Inanna (vagy más néven “Ishtar”) Istennő, az Ég úrnője. Az illusztráción egy oroszlán társaságában jelenik meg, mely bátorságának és erejének jelképe. A mítosz szerint Inanna leereszkedik az alvilágba, ahol 3 napot és 3 éjszakát tölt el, mielőtt újra visszatérne a mennyekbe. 

Inanna Istennő üzenete, hogy a teljesség felé vezető út fontos része árnyoldalainkkal való találkozás, azok feltárása, megismerése és elismerése. Csakis árnyékoddal való szembenézés által élheted meg kiteljesedésed. Inanna abban támogat, hogy ráláss azokra a részeidre, melyeket eddig tagadtál, vagy visszautasítottál. Fontos tanítása, hogy az alvilágba való leereszkedés, vagyis tudatalattidba való alászállás, félelmeiddel való szembesülésen túl, a végtelen belső megpihenés és belső béke érzésével ajándékozhat meg.  

Az árnyékba szorult részeid visszaintegrálásának egy fontos eleme lehet belső kritikus hangod leleplezése. Ez utóbbi sok tudatosságot igényel, de ha képes vagy meghallani azt, aki benned kritikus, türelmetlen, ítélkező és elégedetlen,- elsősorban saját magaddal szemben – keletkezik egy tér benned, amibe meghívhatod a kedves, megértő, együttérző és szeretetteljes belső hangodat. Mindannyiunkban megvan ennek a belső kedvességnek a képessége és ha elkezded kiművelni magadban, egy belső biztonságra tehetsz szert, melyben az árnyékrészeidnek van tere megmutatkozni, félelmeidnek van terük lehetőségekké, majd belső erőforrásokká válni.  

Az élet néha rákényszerít arra, hogy árnyékaiddal találkozzunk és van, hogy belső késztetést érzel, hogy ránézz ignorált részeidre, melyek valójában rejtett kincsek. 

Inanna Istennő tiszteletére készült ékszerek abban támogatnak, hogy feltárd rejtett kincseid, szégyelt, csúnyának látott vagy elítélt részeid felé szeretettel, együttérzéssel, mi több hálával tudj fordulni.